صفحه اصلی
کتاب "کارآفرینی بومی روستایی" منتشر شد.
  • 89 بازدید

 

 

کتاب "کارآفرینی بومی روستایی" به کوشش آقای دکتر عنابستانی، عضو هیئت علمی دانشکده علوم زمین و همکاران ایشان منتشر شد.​​​​​​​

 

بر اساس تعاریف، کارآفرینی بومی به عنوان ایجاد، مدیریت و توسعه سرمایه­گذاری­های جدید توسط افراد بومی و به نفع افراد بومی نام برده شده که به واسطه فرهنگ بومی، منابع بومی و دانش بومی ایجاد می­شود. رکن اصلی در کارآفرینی بومی روستایی (برخلاف کارآفرینی کلاسیک/غربی که بر سرمایه تاکید دارد) تاکید بر فرهنگ بومی و منابع طبیعی بومی به عنوان زیربنای شکل­گیری کارآفرینی بومی است. در واقع، این نوع کارآفرینی از طریق فرهنگ بومی و ارتباط فرهنگی با منابع محلی و بر اساس دانش بومی و بدون آموزش خاصی شکل می­گیرد. به همین خاطر کارآفرینی بومی روستایی ضمن ایجاد شغل و درآمد، هم به حفظ ارزش­های فرهنگ بومی و هم به حفاظت از محیط طبیعی کمک می­کند.

نوشتار حاضر در یازده فصل شامل الگوی اقتصادی بومی، نظریات بومی و عناصر توسعه بومی، کارآفرینی بومی، مدل­های کارآفرینی بومی، کارآفرینی بومی روستایی، مزیت­های کارآفرینی بومی روستایی، نقش کارآفرینی بومی در توسعه پایدار روستایی، عوامل موفقیت کارآفرینان بومی روستایی، ... و کارآفرینی بومی روستایی در ایران ارائه شده است و مي‌تواند انتظارات بسياري از دانشجويان رشته‌‌هاي، کارآفرینی، ترویج و آموزش کشاورزی و جغرافیا و برنامه‌ريزي روستايي را در مقاطع مختلف تحصيلي برآورده نمايد و در كنار آن پژوهشگران و متخصصینی كه با سازمان‌هاي متولی امور برنامه‌ريزي و توسعه روستايي (به‌ویژه معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور و ...) در سطح كشور همكاري مي‌نمايند، نيز به فراخور زمینه‌ كاري خواهند توانست نيازهاي خود را مرتفع نمايند و مهم‌تر از همه می‌تواند به‌عنوان راهنمای ورود به مقوله پایداری در سکونتگاه‌های روستایی مورداستفاده خاص وزارت کشور قرار گیرد.

افزودن نظرات